11 Ocak 2012 Çarşamba

2012 North American International Auto Show (NAIAS) / Detroit Auto Show



 9-10 Ocak tarihleri arasında Kuzey Amerika'nın otomotiv sanayinin önemli merkezlerinden biri olan Detroit'de düzenlenen 2012 Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı, her sene olduğu gibi merakla beklenen otomobillerin ve beraberindeki yeni teknolojilerinin tanıtımına ev sahipliği yaptı.

 Fuarda; Acura, Audi, Bentley, BMW, Buick, Chrysler, Chevrolet, Dodge, Ford, Honda, Hyundai,  Land Rover, Lexus, Lincoln, Mercedes-Benz, Michelin, MINI, Nissan, Porsche, Scion, Smart, Volkswagen markaları Kuzey Amerika pazarına yönelik tanıtımlarını gerçekleştirdi. Aynı zamanda bu markaların küresel pazar için 2012 yılında daha başka hangi modelleri tanıtacağı ve yol haritalarının ne olacağına dair ipuçları edinilmiş oldu. 

 Fuarın en dikkat çekici tanıtımlarını gerçekleştiren Ford, 2012'nin bahar aylarında yollara çıkacak olan yeni nesil Fusion ailesini tanıttı.

 Kuzey Amerika pazarında "mid-size sedan" sınıfının en önemli isimlerinden birisi olan Fusion; tamamen yenilenmiş iç-dış tasarımı, 3 farklı model seçeneği [ Fusion, Fusion Hybrid, Fusion Energi (Plug-in Hybrid) ] ve yeni EcoBoost motor seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.


 2012 Fusion, aynı zamanda Avrupa pazarı için de ortak alt yapı üzerine geliştirilen 2013 Mondeo'nun habercisi. Ford'un yeni stratejisinin sonucu olarak karşımıza çıkan bu modeller, ufak değişikler hariç hem Avrupa hem de Amerika pazarı için aynı altyapıyı ve dış görünümü paylaşıyor. Fiesta, Focus, C-Max ve şimdi de Fusion ile birlikte Ford'un binek araç ürün gamındaki bir çok model 'küresel pazar' için geliştirilmiş oldu.


 Artık tüm üreticilerin Kuzey Amerika gibi yakıt fiyatlarının çok pahalı olmadığı bir pazarda bile yer vermeye başladığı turbo şarjlı, küçük hacimli motorlar, Ford'un EcoBoost olarak isimlendirdiği teknolojisiyle tüketicilerle buluşacak.


 Ford grubunun da bu alanda son bir kaç yıldır AR-GE sürecinde olan 1.6 ve 2.0  4 silindirli, turbo şarjlı EcoBoost motorlarını üretim bandına koymasıyla, Kuzey  Amerika pazarındaki "daha yüksek MPG" rekabeti iyice kızışmış oldu.
  Bu gelişmelerin ertesinde, 2012 yılında yollara çıkacak çoğu mid-size sınıfı modeller için 30'lu MPG değerlerini görmek mümkün olacak gibi gözüküyor. Bakalım 'yeni dünyalılar' alışık olmadıkları bu yeni nesil motorları ve sürüş deneyimlerini nasıl bulacaklar, satış rakamları gelmeye başladıkça hep birlikte göreceğiz...
 Fuarın Avrupalı üreticiler kanadında ise Volkswagen Grubu öne çıktı. Volkswagen ve Audi markaları altında satılan araçların sayısı günden güne artarken, pazardaki hedeflerini daha da ileriye taşıyan grup son teknoloji Hybrid ve premium performans otomobillerini tanıttı. Yeni Jetta Hybrid, (Beetle) E-Bugster Concept, yeni A4-S4 ve Q3 Vail'in dünya lansmanları gerçekleştirildi. 



 2012 Detroit Otomobil Fuarı'na dair haberler devam edecek... Takipte kalın ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder