24 Eylül 2014 Çarşamba

Opel Mokka 1.6 CDTi


 
Paris öncesi ortalık hareketlenmeye, üreticiler eteklerindeki taşları dökmeye başlıyorlar. Opel'in Crossover ve hatta 4x4 özelliklerinden ötürü kompakt SUV olarak nitelendirmemizin daha doğru olacağı Mokka modeli, uzun süre önce duyurulmuş ve ülkemizde de kendisini henüz yollarda çok göremeden namı yürüyen yeni 1.6 CDTi motora kavuşuyor.

 Fuar öncesi 4 modelin Dünya prömiyerini yapacağını duyuran Alman üretici, yeni Corsa dışında mevcut modellerinin geliştirilmiş güç ünitelerine odaklanmışa benziyor. "Sınıfının en sessiz ve en kuvvetli" iddiasındaki 1.6 litrelik dizel motoru Astra, Meriva ve Zafira’nın ardından Almanya’da ikinci kez yılın 4X4’ü seçilen Mokka’da da sunulacak.


 2015'in ilk aylarından itibaren Mokka, Opel'in yeni nesil 1.6 litre 136 beygirlik turbo dizeliyle piyasaya sunulacak. Küçük hacimli motor daha fazla güç ve torkun yanı sıra önemli ölçüde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. 1.6 CDTI, Opel'in tamamen alüminyum dizel motorlardan oluşan yeni bir ailenin üyesi. Euro 6 emisyon standardına uyumlu yeni motorun ülkemizde de avantajlı vergi dilimine girecek olması sevindirici. Maksimum hızı 190 km/s olan yeni güç ünitesi , 6-ileri manuel şanzıman ve standart Start/Stop sistemiyle 4,1 lt/100 km tüketim ve 109 gr/km CO2 emisyon değeri sunuyor. Ülkemizdeki deli saçması vergi sisteminde satış başarısı elde edemeyen 1,7 litrelik versiyondan 0,5 lt/100 km daha az yakıt ve 11 gr/km daha az CO2 anlamına geliyor.

 Mokka yeni 1.6 CDTi motoruyla ülkemize teşrif ettiğinde bu blogda test yazısını ve OtoSeyir'de detaylı inceleme videosunu bulma şansına sahip olacaksınız. Takipte kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder