30 Eylül 2014 Salı

Honda Civic Type R Concept


 

Haber başlığında Concept olarak yazmama rağmen Paris Otomobil Fuarı'nda ne zaman yollara çıkacağı açıklanacak Civic Type R konsepti 2 yıldır fuar fuar dolaştıkan sonra nihayet teknik verileri gün ışığına çıkmaya başlıyor.



 Honda'nın deyişiyle yeni Type R bu zamana kadar markanın bilinen en performanslı Civic, Integra, Accord ve hatta NSX modellerinden çok daha üstün perforamns değerlerine sahip olacak. Bunu gerçekleştirmecek olan güç ünitesi ise 2.0 litre hacmindeki yeni 280 beygirlik i-VTEC. 7,000 devir dakikada "red-line" çizgisine erişerek bu yüksek güç çıkışı değerine ulaşacak motor, şimdilik yalnızca 6-ileri düz vitesle eşleceği bildiriliyor.




 Dış tasarımda arka kanada doğru devam eden LED stop far grubu aracın eşsiz görüntüsünde en dikkat çekici parçayı oluştururken, agresif gövde kiti, büyük çaplı jantlar ve ince yanaklı lastikler, 4'lü egsoz çıkışı gibi detaylar yeni Type R'ı pistlerden çıkıp trafiğe açık yollara kaçamak yapan bir yarış otomobiline benzetiyor.



 Sürüş dinamiklere konusunda bu güçlü motorun olası "torquee steering" durumlarına mahal vermemesi için ön süspansiyon kulelerinde yeni gergi önlemleri alınmış. Değişken amortisör ayarlarına da sahip olacak modelin +R modunda süspansiyon sertliği, direksiyon hissiyatı ve tork eğrisinde değişikliklere gidilebiliyor.



 Honda'nın Swindon, Birleşik Krallık'taki fabrikasında üretilecek yeni Civic Type R'ın önümüzdeki yıl yollara çıkmasını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder