9 Mayıs 2019 Perşembe

Volkswagen ID.3


Alman otomotiv devi Volkswagen AG, 'Dieselgate' skandalının ardından yerlebir olan itibarını düzeltmek için 2023 yılına kadar 9 milyar euroluk tam elektrikli ve hibrit yeni model yatırımı yapacağını açıklamıştı. Bu yatırımların ilk aşamasını ve marka adına bir devrimi temsil eden ilk model VW ID.3'ün dünya prömiyerini dün akşam Berlin'de gerçekleştirdi.

Volkswagen binek otomobilleri satış ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackmann'a göre ID.3, marka tarihinde Käfer (Beetle) ve Golf modeli kadar önemli bir dönüm noktası.

Tamamen yeni elektrikli platformun üzerine geliştirlen ID nesil otomobillerin ilki olan ID.3 , VW'nin efsane kompakt hatchback modeli Golf'ün ölçülerine benzer ölçülerle geliyor. Ancak ID.3'ün 'skateboard' mimarili, yani ön ve arka akslarda elektrik motorlarıyla aks aralığı boyunca tabana yayılan Li-Ion pilleri hem kabin hacmini hem de sürüş dinamiklerini oldukça farklılaştırıyor.

Avrupa bölgesindeki 29 ülke için, 30 bin adetle sınırlı ve özel donanımlarla gelecek 1ST Edition modeline 1,000 EUR ön ödeme talep edilen %100 elektrikli ID.3 , üretim bantlarından 2020'de inecek ve ilk sahiplerine ulaşacak.

 1ST Edition ardından üretilecek daha düşük donanımlı modellerin 30 bin Euro civarında fiyatlanması ve 100 bin adetten fazla satması öngörülüyor.

Aracın en pahalı parçası olan pil ile şekillenecek farklı versiyonlardan en çok talep görmesi beklenen modelde 58 kWh kapasiteli pillerle WLTP ölçümlerine göre 420 kilometre menzil sunulacak . Ayrıca 30 bin Euro başlangıç fiyatlı model için daha düşük pil kapasitesinde bile en az 330 kilometrelik erişim mesafesi sunulacağı bilgisi paylaşılıyor.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder