8 Mayıs 2019 Çarşamba

Retro klasik elektrikli Civic'in ismi belli oldu: Honda e


Japonya merkezli otomotiv ve endüstri devi Honda, içten yanmalı motorların çağının altın zamanlarını Kuzey Amerika ve Asya pazarlarını domine ederek geçirmişti. Avrupa'da ise İngiltere ve Türkiye fabrikalarıyla elinden geleni yapan üretici artık otomotivin yönünü tamamen çevirdiği elektrikli ve hibrit teknolojilierinin üretimini anavatanı Japonya merkezli olarak gerçekleştirecek.


Honda'dan bugün yapılan resmi açıklamada yıllardır fuarlarda konsept olarak gördüğümüz, orijinal Civic tasarımından ilham alan retro klasik elektrikli modelinin ismi 'Honda e' olarak ilan ediyor.
Kompakt ölçülerde gelecek bu model hem B hem C sınıfı model boşluğunu aynı anda dolduracağa benziyor. Son olarak Cenevre 2019 fuarında da boy gösteren Honda Vision konsepti, sergilenegeldiği 4 yıl boyunca 22 bin adetten fazla ön talep almış.

Honda, uzmanı olduğu içten yanmalı motor teknolojisini de öyle bir anda bırakmıyor. IMA (Integrated Motor Assist) mild (hafif) hibrit teknolojisini 2000'li ve 2010'lu yıllar boyunca bir çok modelle sunan marka, artık daha büyük pil ve elektrik motorları ile oluşan i-MMD hibrit teknolojisine geçiyor. Bu teknolojinin en son halini yenilenecek Jazz'da göreceğiz.Dünya otomotiv endüstrisi hibrit geçiş sürecini iyice hızlandırırken, 2025 yılında tam elektrikli modellerin benzer ivmeyle pazara giriş yapması bekleniyor.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder