12 Eylül 2014 Cuma

Honda HR-V



 Honda Europe departmanı, 1 yıl önce Japonya ve Kuzey Amerika pazarları için tanıtılan Vezel isimli kompakt sınıf SUV modelinin Avrupa'ya da HR-V ismiyle geleceğini duyurdu.

 Daha önce pazarımızda HR-V ismiyle satılan modeli hatırlayanlarınız olacaktır, düz bir tavan profiline ve yükseltilmiş station wagon türevi bir görünüme sahipti. Yeni HR-V'de bu segmentte Juke'un başlattığı Coupe profilli tavan ve arka sütunlara yer verilmiş. Aracın ön yüzünde CR-V modeliyle özdeşlemiş alt kısma doğru sarkan ızgara ve LED gündüz farlarına ev sahipliği yapan dikkat çekici bir far grubu bulunuyor.


 Olduça hoş gövde hatlarına sahip aracın arka kısımında da bagaj kapağı ve yan panelde iki parçaya ayrılmış büyük stop far grubu yer alıyor. Yüksek yükleme eşiği ve kalın mat plastik tampon HR-V'nin bir nebze de olsa arazi aracı gibi görünmesine yardımcı olan tasarım detayları.

 Aracın kaputunun altında Honda'nın daha önceden duyurduğu yeni 1.5 i-VTEC Turbo ve hali hazırda satışta olan 1.6 i-DTEC motorların kullanılacağını öngörmek mümkün. Özellikle endüstrideki downsize ve turbo hareketlerinde muhafazakarlığıyla bildiğimiz Honda'nın yeni turbo beslemeli motorları bizleri oldukça sevindireceğe benziyor.

 Henüz çok fazla ayrıntısı resmiyete kavuşmayan modelin tanıtımı Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleşecek. Honda'nın verdiği sınırlı sayıdaki bilgiler arasında, aracın yakıt deposunun orta alt kısımlara doğru bir yere taşındığı ve arka koltuklar ile bagaj alanının sınıfındaki en geniş ölçülere sahip olacağı vurgulanıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder