10 Ekim 2014 Cuma

Tesla Model S P85D


Tesla, Model S güncellemesine eklediği özellikleri şirketin kurucularından ve aynı zamanda CEO'su Elon Musk'ın anlatımıyla tanıttı.

Sunum öncesi çokça dedikodusu yapılan ve yeni bir model isimlendirmesi olduğu öne sürülen "D" harfinin aslında Dual Motors sistemini temsil ettiği anlaşılmış oldu.

Bir diğer yenilik ise, bir çok üreticinin çok önceden ürünlerinde yer vermiş olduğu oto-pilot sistemleri. Yatırımcılar eklenen bu özelliklerin yeterince yenilikçi olmadığını düşünmüş olacaklarki, Tesla'nın hisseleri ciddi bir düşüş yaşamış.


 Tanıtım etkinliğinin neden olduğu finansal etkiler ve Elon Musk'ın dozajı az da olsa eleştirilere ve alaya konu olan anlatımını bir kenara bırakırsak, McLaren F1'a rakip olan bir elektrikli otomobilden bahsediyoruz. 0-100 km/sa hızlanmasını 3.2 saniyede gerçekleştirebileceği söylenen yeni Model S, ön ve arka aksa konumlandırılan yeni elektrikli motorlarıyla piyasadaki tüm AWD(all-wheel drive) modellerin aksine daha fazla yakıt ekonomisi yani elektrikli otomobillerin dünyasında daha uzun menzil sunabilecek (ancak P85'in 440 kilometrelik menzilinden yalnızca 17 kilometrelik bir artış).


 Autopilot başlığı altında gelen radar, 360 derece kapsamlı ultrasonik sonar ve stereo kameralar, aracın otonom sürüşe en yakın ve sürücüsünden bağımsız şekilde hareket edebilmesine yardımcı olacak yeni teknolojiler. Espirili bir dille de olsa Tesla Model S'inizin sizi bir görüşmenin çıkışında belirttiğiniz yerden alabileceğinden bahsediliyor. Gelecekte yapılacak kanunsal düzenlemelerle bu mümkün olacakken, şimdilik Tesla'nızın garajınıza kendi kendine park etmesine müsade edebileceksiniz.

 Çift motorlu ve yeni teknolojilerle donatılmış P85D , üretim bantlarında ilerlemeye başlayalı 2 hafta olmuş. Yakında ABD başta ve önce olmak üzere yollara çıkmaya hazırlanan modelin teknoloji paketi, havalı süspansiyon ve 21 inç alaşım jant opsiyonları eklendiğinde ABD için satış fiyatı $120,170 olarak açıklanıyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder