27 Ekim 2014 Pazartesi

Alfa Romeo Giulietta Sprint


 Alfa Romeo, 21. yüzyıl Giulietta'sına markanın tarihine ve modelin ruhuna gönderme yapan bir yeni özel versiyon ekledi. 1954, 1977 ve 2010 yıllarında olmak üzere 3 kez vücut bulan Giulietta ismi, ilk iki versiyonuyla otomotiv tarihinde hatırı sayılır klasikler arasına girmeyi başarırken, güncel model de üreticinin yüzünü güldüren ticari başarılarından biri. Alfa bu başarıyı sevenleriyle Sprint özel modeliyle kutlamak istemiş.

 


 Dış tasarımda modele özel olarak sunulan ve Alfa Romeo ile özdeşlemiş 5 oval oyuktan oluşan 17" çapındaki (istenirse 18" opsiyonu mevcut) alaşım jantlar, aracı standart Giulietta'lardan ayrıran en belirgin fark. Ön çamurluklar üstündeki metal "Sprint" yazıları, arka tampon, ön tamponda sis farlarının yerleştiği yuva ve dış dikiz aynalarında bazılarımızın pek de sevmediği parlak siyah kaplama Sprint modeline özgü detaylardan.


 Kaliteye üst düzeyde önem verilen iç mekanda tüm kaplama malzemeleri birbirlerine kırmızı dikişlerle tutturulurken bu malzemeler özel Alcantara Sprint koltuklarda süet ve deri karışımı, direksiyon simidi, vites topuzu ve kapı içlerinde deri olarak tercih edilmiş. Göstergeler, havalandırma çıkışları ve  konsolun göğüs kısmındaki kontrol düğmelerini çevreleyen çerçeveler ise Alüminyum. 




 Kaputun altında her türlü sürüş zevkine ve kullanım amacına hitap eden seçenekler sunan Alfa Romeo,  yeni TCT kuru çift kavramalı 6-ileri şanzımanını da 1.4 MultiAir Turbo 170 beygirlik benzinli motorunda ve 2.0 JTDM 175 beygirlik turbo dizel motorlarında sunacak. Bunun dışında bizim pazarımıza daha çok hitap eden 1.6 JTDM 105 beygir ve 1.4 Turbo LPG 120 beygir güç  seçenekleri Sprint tasarım paketiyle tercih edilebilecek.


 Giulietta ürün gamında performans ve yakıt tüketimini en iyi oranda sunan 1.4 MultiAir Turbo 150 beygirlik güç ünitesine özel olarak değinecek olursak; 210 km/sa maksimum sürate ulaşan bu motor 0-100 hızlanmasını da 8.2 saniyede gerçekleştirebiliyor. Bu performans verilerine sahip bir motorun karışık tüketimde 5.7 litre / 100 km değerini vaat ediyor olması kulağa hoş gelse de bunun daha dinamik sürüş tarzlarında 8-9 litre civarlarına geleceğini unutmamak gerek. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder