25 Nisan 2016 Pazartesi

Yeni Renault Koleos


Dünyanın en büyük ve en yüksek ivmeyle gelişmekte olan otomotiv pazarı Çin'de bugün itibariyle basın mensuplarına kapılarını açan Uluslararası Pekin Otomobil Fuarı (Beijing International Automotive Exhibition) sadece düzenlendiği ülke için değil, küresel anlamda da önemli modellerin tanıtımlarına ev sahipliği yapıyor. Renault-Nissan grubunun Dong-Feng ile birlikte yaptığı devasa yatırımların son ürünlerinden biri olan Yeni Renault Koleos da bugün itibariyle tüm dünyaya tanıtıldı.



 Renault-Nissan grubunun tüm gövde biçimlerine yapı taşları sunan yeni ölçeklenebilir platformu  Common Module Family (CMF) üzerine kurulan Yeni Koleos, hem iç mekanda kullanılan parçalar hem de dış tasarım çizgileri açısından Talisman ile büyük benzerlikler taşıyor. 




 Avrupa için motor ve şanzıman konularında henüz teknik detaylar belli olmamakla birlikte 1.6 dCi 160 ve EDC kombinasyonunun bu modele de geleceğini öngörebiliriz. Tanıtımının ve üretiminin yapıldığı Çin pazarında ise 2 litre 150 beygir ve 2.5 litre 185 beygir atmosferik benzinli motorlarla 6 ileri düz veya 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla sunulduğunu da bildirmiş olayım.




 Avrupa'daki fuar takvimine baktığımızda Paris Otomobil Fuarı'nda bizim de içinde bulunduğumuz pazar için hazırlanmış versiyonu görmemiz kuvvetle muhtemel. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder