17 Nisan 2014 Perşembe

2015 Ford Mustang, Empire State'in zirvesinde

 Ford'un New York Auto Show'a özel olarak yaptığı tanıtım etkinliklerinden biri de, yeni nesil Mustang modellerini Empire State binasının 83. katında -83. kat zirve değil ama aracın sığabileceği en yüksek yer- sergilemesidir. 70'li yıllarda ortaya çıkmış bu fikir geçen yıllarla beraber geleneksel hale gelirken, bu organizasyon sayesinde fuar ziyaretçilerine yeni Mustang ile Manhattan'ın eşsiz manzarasında tanışma ve fotoğraf çektirme imkanı sağlanıyor.


 Tabii akıllara 1,5 ton ağırlığı aşan bir otomobilin 83. kata yani 300 metreyi aşan yükseklikteki küçük bir terasa nasıl çıkarıldığı sorusu geliyor, gelin Ford Amerika'nın resmi Youtube kanalındaki videolarla aklınıza takılanlara yanıt bulalım.

 Seri üretimden bantlarından gelen bir 50. Yıl Özel Ford Mustang modeli, atölyede uygun şekilde sökülerek ve parçaları kesilerek Empire State'in yük asansörlerine ve vinçlerine uygun olarak paketleniyor.



 Ardından bu parçalar 83. kattaki terasta birleştiriliyor. Tabii bu sergi modelinin o yükseklikte ve dar bir mekanda motora ihtiyacı olmadığından gerçek modelden tek eksiği motoru.



 Ve işte bu işin arka planındaki isimlerden Mustang'in Empire State binasının tepesine çıkarılmasının hikayesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder