24 Nisan 2014 Perşembe

Nissan'dan Dünya'nın İlk Kirlenmeyen Otomobil Prototipi

 Nissan'ın İngiltere'de bulunan Avrupa yerleşkesinde daha az yakan motorlar, daha hafif arabalar, daha kaliteli iç mekan gibi çalışma alanlarından başka uğraştığı konular da var. "UltraTech International Inc" firmasının patentini elinde bulundurduğu yeni geliştirilen bir boya, bizleri sık sık kirlenen arabamızı yıkama/yıkatma külfetinden kurtaracak önemli bir gelişme olarak gözüküyor. Başlıkta "kirlenmeyen" ifadesini kullansam da Nissan aslında insanların aklını çelebilmek için daha afilli bir ifade kullanmış; "kendi kendini temizleyen otomobil".



 Nissan Avrupa Teknik Merkezi'nden mühendisler bu teknolojiyi denemek için yeni nesil Note'u tercih etmişler. Videoda ve görselde göreceğiniz üzere "super-hydrophobic" ve "oleophobic" özellikleri olan boyayla kaplanan yüzey, normalde aracımızın gövdesine yapışması, bulaşması gereken her türlü sıvı karışım kiri def ediyor.

 Nissan kaynakları ne yazık ki bu boyanın yakın gelecekte seri üretim bantlarında uygulanmayacağını, ancak opsiyon listesinde yer alıp bayiilerde Nissan garantisiyle uygulanacağını dile getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder