6 Mayıs 2014 Salı

Jeep Cherokee (Avrupa versiyonu)


4x4 ve SUV denince akıllara ilk gelen ve hatta halk arasında bu tip araçlara verilen genel ismin sahibi Jeep, orta sınıf SUV segmentinin efsane ismi Cherokee'nin tepeden tırnağa yeniden tasarlanmış yeni modelini Avrupa yollarına çıkarıyor.



 Fiat-Chyrsler grubu ortaklığında Amerika kanadının altyapı-/platform devşirdiği ilk model olan Dodge Dart, Avrupa'da rekabetin en sıkı olduğu C segmenti için geliştirilen Alfa Romeo Giulietta'nın nimetlerinden faydalanmıştı. Compact U.S. Wide ismi verilen bu platformun başarılı yol tutuş ve sağlamlık potansiyelinden istifade etmek isteyen Jeep, orta-sınıf SUV segmentindeki rakipleri Toyota RAV4, Honda CR-V, Subaru Forester gibi çok satan modellere cevap vermek için onların oyun alanına modern bir dış tasarımla dahil olmak istemiş ve karşımıza Jeep tarihinin en radikal değişikliklere gidilmiş tasarımına sahip yeni Cherokee ile çıkmıştı.


Avrupa pazarı için üretim bandından inen yeni Cherokee'lerin büyük bir kısmı, Fiat imzalı yeni geliştirilen 2.0 litrelik Multijet II motorun 170 ve 140 beygirlik motorlarından istifade edecek. 170 beygir güç çıkışlı motor ünitesi yeni geliştirilen ZF üretimi çift kavramalı 9-ileri otomatik şanzımanla eşleşirken, 140 beygirlik gücü azaltılmış ünite yeni geliştirildiği söylenen bir 6-ileri düz şanzıman ile eşleşecek. Farklı güç çıkışlarına sahip olan Multijet II motorunun 1,500 d/dk'da ürettiği 350 Nm maksimum tork değeri her iki ünitede de değişmiyor. Zaten 1,5 ton ağırlığı aşan Cherokee'nin sürüş keyfi açısından yeterli ivmelenmeyi sağlaması bu hayati değere sahip düşük devirde elde edilen yüksek torktan sağlanıyor.



 İç mekanda da düz paneller, keskin çizgiler ve sert (ama dayanımı yüksek) plastikten oluşan kabini geride bırakan yeni Cherokee, Dodge ürün gamından alışa geldiğimiz parçalar kullanıyor. Daha oval hatlar ve yumuşak dokulu materyallerin kullanıldığı iç mekanda sektörün en başarılı infotainment sistemlerinden biri olan U-Connect'in 5 inç ve 8.4 inç'lik versiyonları tercih edilen donanım seviyelerine göre konsolun göğüs kısmında yerini alıyor. Üst seviye donanımlarda koltuklar ve iç mekanda bolca deri kullanımı göze çarpıyor.

 Longitude, Limited ve Trailhawk isimlendirmeleriyle 3 farklı donanım seviyesinde gelecek yeni Cherokee'lerin giriş seviyesi donanım ve 140 beygirlik motor seçeneğinde güç yalnızca ön tekerleklere aktarılacakken, Trailhawk donanımı Jeep markasının elinde bulundurduğu tüm patentli off-road özelliklerden istifa edecek.

 Yeni Jeep Cherokee ülkemize iki farklı donanım seçeneği ile geliyor ve fiyatları da resmi olarak açıklanmış;

-  2.0 Multijet II 170 beygir motor 9-ileri otomatik şanzıman, Longtitude donanımıyla 56.600 € + 2.193 TL

-  Limited donanımıyla 63.110 € + 2.193 TL'den satışa sunuluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder