12 Mayıs 2014 Pazartesi

Toyota Verso-S


Ülkemizde üretilen Verso'yu iyi bilmenizle birlikte Verso-S modelini hiç duymamış, görmemiş olabilirsiniz. B sınıfı altyapılı kompakt MPV segmenti bu model aslında Japonya pazarı için de düşünülmüş hakiki bir Kei otomobili. Orijinal dizaynı sağdan direksiyonlu olan model, bu sebeple trafiğin bize göre ters istikametlerde aktığı ülkelerde 2010 yılından beri segmentinde Honda Jazz, Nissan Note gibi modellerle mücadele etmekteydi.


 Toyota'nın İngiltere'deki merkezinde güncel ürün gamının Keen-Look tasarım felsefesine adapte edilen yeni Verso-S makyajla birlikte tüm donanımlarda standart olarak yer alacak mercekli ön farlar, LED gündüz farları ve arka far grubu, yeni tasarımlı 16" alaşım jantlar, lastik basınç kontrol sistemi gibi özelliklere kavuşmuş. Ayrıca dış tasarımda yapılan değişikliklerle sade tasarımdan kurtulup gövdedeki çizgiler vurgulanmış.

 Orta ve üst donanım seviyelerinde sunulan yeni Toyota Touch Go 6.1" ebatındaki ekran üzerinden çalışan TomTom navigasyon sistemi, Google Street View, Google Search ve Panaromio gibi hizmetlerden de istifade ederek Birleşik Krallık'taki müşteri kiltesinin ilgisini çekeceğe benziyor.

 1.33 Dual VVT-i benzinli motorda 6-ileri düz ve CVT otomatik şanzıman seçenekleri yer alırken dizel motor seçeneğinde 1.4 litre hacimli D4-D motor görev yapıyor.

 Tüm bu özellikleriyle pazarımızda da rahatlıkla kendine yer bulacak bu modelin hangi sebeplerden ötürü ülkemize gelmediğini bilmemekle birlikte geldiği taktirde B sınıfı kompakt MPV segmentinde ciddi bir oyuncu olacağını tahmin etmek güç değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder