13 Mayıs 2014 Salı

Yeni Ford Mustang Avrupa'ya geliyor

 Geçtiğimiz yılın sonunda 6. nesli tanıtılan namı diğer "Pony", Ford'un global pazar için tek model - ortak platform kullanmayı öngören One Ford stratejisi kapsamında ilk kez Avrupa'ya özel bir motorla ve Kuzey Amerika pazarından bir kaç hafta sonra Atlantik'in doğu yakasına geliyor.



 90'lı yıllardan beri UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ana sponsoru olan Ford, Mustang'in tanıtımını devler liginin ikinci yarısında sahadaki reklam panolarından sürdürüyordu. Bu reklam kampanyasının son ayağında, Avrupa'ya gelecek ilk 500 Mustang, Şampiyonlar Ligi Finali'nin oynanacağı 24 Mayıs günü yalnızca internet üzerinden ön siparişe açılacak. Ford bununla ilgili resmi Youtube kanalında bir dizi video paylaşmış, dilerseniz aşağıda göz atabilirsiniz.

 Avrupa'ya gelecek Mustang'lerin - yakıtı dert etmeyip V6 ve V8'den vazgeçmeyeceklerin dışında- büyük bir kısmına güç verecek yeni 2.3 litrelik 4 silindirli EcoBoost motor 5,600 d/dk'da  285 beygir maksimum güç, 3,000 d/dk'da 414 N·m maksimum tork elde edecek. Henüz gerçek yol koşullarında yakıt tüketimi belli olmayan bu motorun nasıl bir performans ve yakıt ekonomisi sunacağını da 24 Mayıs'tan sonra takip eden günlerde öğrenmiş olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder