22 Mayıs 2014 Perşembe

Audi A7 ve S7 Sportback makyajlandı

 

Ingolstadt'lı üreticinin büyük gövde ve atraktif tasarımı bir arada buluşturduğu A7 modeli, 2010 yılında tanıtıldığından beri ilk makyajına kavuşuyor.


 Makyajlı A7'de Audi'nin öncüsü olduğu LED aydınlatma teknolojisi bir adım daha ileri taşınarak LED ampüllerin kullanıldığı yeni Matrix ön far sistemine geçiş yapıyor. Bunun yanı sıra hem ön hem de arka far grupları biraz daha karartırlmış ve LED tüplerin yerleşimleri değiştirilmiş.

 A7'nin makyajı, zaten oldukça şık ve kusursuz hatlara sahip bir dış mekanda sınırlı tutulurken iç mekan için 5 yeni döşeme rengi, tüm donanımlarda standart olarak sunulan Nvidia'yla yapılan iş ortaklığının ürünü yeni MMI sistemi ve araçiçi hotspot özelliğini sunan sektörde ilk LTE bağlantısı 2014 model yılında gelen yenilikler arasında.



 Asıl önemli değişiklikler yeni bir optimizasyonla güçleri biraz daha artırılmış ve yakıt tüketimleri önemli ölçüde azaltılmış yeni motorlarda saklı; kısa süre önce tanıtılan yeni 3.0 TDI motor ailesinden 218 beygirlik (160 kW) motorun güç verdiği önden çekişli "Ultra" versiyonunun 100 km'de yalnızca 4.7 lt yakıt tüketeceğinin bilgisi veriliyor. Bir diğer TDI motor seçeneği olarak SQ5'e güç veren bi-turbolu 3.0 TDI 320 beygirlik motor, hem performans hem de yakıt ekonomisini bir arada isteyen müşteriler için yerini alıyor.. 333 beygir güç üreten 3.0 TFSI motor Avrupa satışları az olsa da Kuzey Amerika satışları hedeflenerek kaputun altında yer alacak bir diğer seçenek. Gücü yüksek olan motor seçeneklerinde sunulan Quattro sürekli dört çeker sistemi sportif sürüş için çok önemli ve bir o kadar da pahalı bir opsiyon olan arkada yer alan spor diferansiyel yer alıyor.

                 


 Standart A7'nin dışında lüks ve performansın bir arada buluştuğu en önemli modellerden biri olan S7 Sportback'te ufak bir gövde kiti makyajının dışında yukarıdaki bahsi geçen aydınlatma teknolojileri, LTE ve revize edilmiş 4.0 TFSI motor yenilikleriyle geliyor. 4 litre hacimli 8 silindirli motor 450 beygir (331 kW) güç üretirken sahip olduğu COD (cylinder on demand) teknolojisi sayesinde çok fazla güce ihtiyaç duymadığı durumlarda 8 silindirden 4'ünü kapatıyor. Bu sayede bu kadar güçlü bir motor 100 km'de 9.3 litre yakıt tüketim seviyelerinde kalabiliyor.

 Yenilenmiş A7 ve performans türevi S7 bu yaz sonu itibariyle ilk önce Almanya'dan başlayarak satışa çıkıyor. A7 için başlangıç fiyatı €51,300 olarak açıklanırken S7 ise €82,300 başlangıç fiyat etiketine sahip.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder