22 Mayıs 2014 Perşembe

Skoda Citijet (Concept)

 

Skoda ürün gamının en küçük üyesi Citigo, Çek üreticinin akademisinden seçilen 16 stajyere teslim edilmiş ve ortaya bizlerin de "aslında şu arabanın bir sportif versiyonu" olsa dediğimiz modeli ortaya çıkarmışlar. (tabii Seat İbiza Cupster'dan esintiler taşıyan cam panellerin tasarımı tartışmaya açık)



 Citijet, yakın gelecekte Skoda'da çalışmaya başlayacak adayların becerileri ve yaratıcılığını sergilemek için ortaya çıkarılmış bir konsept. Tavanı kesilip çıkartılan Citigo Citijet'e dönüştürülürken özel üretim bir rüzgarlık, roll-bar ve jant tasarımına kavuşmuş. Mavi-beyaz çift renkli gövdeye ek olarak iç mekanda kırmızı renkli detaylarla yine aynı renk disk kaliperleri eşlik ederek aracın sportife dönüşümünü tamamlamış. Ancak motorun altında ne var diye sorduğumuzda ilk Up! konseptinden üretim modeline geçildiğinde yaşadığımız hayal kırıklığına benzer duygulara kapılıyoruz, aslında sportif versiyonu olsa potansiyeli oldukça yüksek bir hot-hatch / roadster olabilecek bu konseptin kaputunun altında 75 beygirlik 1.0 MPI motor yatıyor. Tabi yine de standart Citigo'lara göre 10 beygir daha güçlü olan Citigo Sport'tan alınan bir güç ünitesi. Tavanından kurtulan,  kompozit malzemeden imal rüzgarlık ve roll-bar, hafif alaşım jantlar gibi ağırlık azaltım modifikasyonları yapılan Citijet, 800kg yürür ağırlıkla 75 beygir gücü buluşturduğunda yeterli eğlence faktörüne sahip olabilir.



 Velhasıl, bizim beklentilerimizden çok memleketlerindeki gençleri başarılı birer otomotiv mühendisi, mekaniker, elektronkiçi, tasarımcı olarak bünyelerine katmak isteyen Skoda, örnek alınması gereken bir takım çalışmasıyala gurur duyacakları bir konsept projesine imza atmış. Darısı bizim başımıza :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder