20 Şubat 2016 Cumartesi

Ford Kuga 2017



Yıl başında düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı'nda Kuzey Amerika versiyonunun makyajlısı tanıtılan Kuga veya Atlantik'in öte tarafındaki adıyla Escape, Avrupa için de yenileniyor.




 Ford'un tüm hızıyla sürdürdüğü yenilenme sürecinde sıra Avrupa'da en çok sattığı SUV/Crossover (hatta Edge henüz gelmediği için tek) modeli Kuga'yı yenilemeye geldi. Dış görünüme geçmeden önce müjdeli haberi vereyim; 1.5 TDCi 120 beygirlik yeni dizel motor bundan sonra Kuga'da da yalnızca önden çekişte olmak kaydıyla sunulmaya başlanıyor.





 Dış görünümde ilk olarak Edge'de rastladığımız yeni ve oldukça büyük bir ön ızgaraya kavuşan Kuga'nın arka farları markanın geri kalan modelleriyle pek bir alakasız şekilde Subaru Forester'ı andırıyor. Yeni renk seçenekleri ve 17, 18, 19 inç ebatlarında yeni alaşım jantlar da makyajla beraber yapılan değişiklikler.




 İç mekanda mekanik el freninin kaldırıldığını gördüğümüz yenilenmiş Kuga aynı zamanda Ford Avrupa'nın SYNC 3 bilgi&eğlence sistemine ilk kez ev sahipliği yapacak modeli oluyor. SYNC 3 ile beraber çok daha temiz ve akıcı bir arayüze kavuşan sistem aynı zamanda sektörün en yeni ve önemli gelişmelerinden biri olan Anroid Auto ve Apple CarPlay arayüzlerine de yer vermeye başlıyor.




 1.5 TDCi'dan başka, 2 litre TDCi ünitenin 150 beygir ve 180 beygirlik versiyonları FWD ve AWD çekiş sistemiyle tercih edilebilecek. Benzinli motor seçeneklerini oluşturan 1.5 EcoBoost'ta 150 beygir ve 182 beygirlik güç çıkışlarının yanında bu yıl yeni olarak düşük güç çıkışlı 120 beygirlik bir türev daha geliyor.

 Mart ayında Cenevre'de tanıtılacak yeni Kuga ülkemize ne zaman gelir sorusunu Otosan yetkililerine soracağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder