21 Şubat 2016 Pazar

Maserati Levante


Premium/lüks spor otomobil üreticilerinin eninde sonunda geldikleri kaçınılmaz noktaya İtalyan üretici Maserati de geldi. 2011 yılından beri konsept olarak fuarlarda gezinen markanın ilk SUV modeli sonunda Levante ismiyle yollara çıkıyor.



 Ghibli platformunun ciddi bir modifikasyona uğramış hali olan Levante, özgün gövde hatlarıyla genelde sıkıcı çizgilere sahip olan SUV'lar içerisinde bir müstesna olmuş. Ön kısımda markanın kimliğini taşıyan büyük ızgaranın yanlarında daha önce başka modellerinde görmediğimiz yeni far grupları dikkatleri çekiyor. Levante'nin oldukça geniş ve büyük çaplı tutulan omuz kısmı, aracın etkiyelici görünümünde önemi büyük.



 Tamamı 3 litre hacimli V6 bloklardan oluşan motorlardan benzinli olanlar 350 ve 450 beygir güç çıkışlarına sahip iken dizel motorun güç/tork detayları henüz belli değil (eyvah emisyon!). 350 beygirlik benzinli ünite 0-100 km/sa hızlanmasını 6.3 saniyede gerçekleştirirken "en güçlüsünü, en hızlısını istiyorum" diyenler 450 beygirle bu hızlanmayı 5.3 saniyede gerçekleştirebilecekler. Az yaksın çok kaçsıncı tayfa ise dizel motorla bu hızlanmayı 6.9 saniyede tamamlayabilecek.



 Levante'nin bir SUV modeli olması hasebiyle Maserati'nin 4 tekerlekten çekiş sistemi Q4 'un standart olduğunu, yine tüm modellerde 8-ileri çift kavramalı otomatik şanzımanın geleceğini belirteyim.

Fiat Chrysler Automobiles Mirafiori fabrikasında üretimine başlanan Levante önce 2011'den beri -şayet ölen, kalan yoksa- bekleyen müşterilere ulaştırılacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder