11 Şubat 2016 Perşembe

SEAT Ateca

 

MQB platformunun ilk örneklerinin yola çıktığı 2013'ten bu yana konsept olarak fuarlarda sergilenen SEAT'ın SUV sınıfına adım attacağı modeli, Ateca ismiyle resmi olarak tanıtıldı.




 Geçtiğimiz ay Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Tiguan ile ana hatlarıyla oldukça benzeşen Ateca, far grupları ve çizgileri biraz daha keskinleştirilmiş gövde panelleriyle farklılaşıyor.




 İç mekanda Leon X-PERIENCE modelinde kullanıldığını gördüğümüz koltuklar, kaplama malzemeleri ve renk düzenine rastlıyoruz. Kumanda grupları ise yine aracın temellerini oluşturan Leon ile neredeyse aynı.




4.36 metre uzunluk, 1.84 metre genişlik ve 1.6 metre yükseklik ölçüleriyle Leon'un XL bedeni olarak niteleyebileceğimiz bu yeni SUV'un aks açıklığı 2.64 metre ölçüsüyle Leon ile aynı. Önden tahrikli donanımda 510 litre bagaj hacmi sunacağı söylenen modelin SEAT'ta 4DRIVE, VW'de 4MOTION olarak isimlendirilen Haldex tahrik sistemiyle bagaj hacmi 485 litreye düşüyor.

 Görüntü itibariyle büyük bir araç izlenimi veren Ateca'nın kaputunun altında sürpriz denilebilecek küçüklükte bir benzinli motor geliyor; 1.0 TSI 115 beygirlik bu motor 3 silindire sahip. Biraz daha güçlü bir benzinli motor istediğinizde ACT özellikli 1.4 TSI 150 beygirlik versiyon sunuluyor. Dizel kanadında ise 1.6 TDI 120 beygir, 2.0 TDI 150 ve 190 beygirlik seçenekler bulunuyor.

 2016 Eylül ayı itibariyle Avrupa yollarına çıkması planlanan Ateca ile ilgili yerel pazarımıza dair bir fiyat ve tarih bilgisi şimdilik yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder