6 Mart 2016 Pazar

Opel Mokka X ve Ampera-E | Cenevre 2016




 Anayurdunda önemli bir pazar payı olan Mokka, Mokka X ismiyle etraflıca bir makyaj operasyonundan geçerek karşımıza yeniden çıkıyor. Yeni Astra'dan izler taşıyan dış tasarım güncellemeleri özellikle ön farlarda Mokka X'e taze bir görünüş katmış. 


İç mekanda sonunda rakipleriyle kıyas kabul edecek bilgi&eğlence sistemi ve kumanda panellerine kavuşan Mokka X, sihirli 1.6 CDTi ve 6-ileri tork konvertörlü otomatik kombinasyonunu sunmaya devam edecek. Bizim gibi dizel düşkünü olmayan pazarlar için ise Haldex AWD sistemiyle birlikte 150 beygir gücündeki 1.4 turbo benzinli motor sunulmaya başlanıyor.



 Okyanusun öte tarafında GM Ar-Ge bölümü tarafından geliştirilen Chevrolet Volt'un daha geniç iç mekan sunan türevi Chevy Bolt, Avrupa'ya Opel markasıyla Ampera-e olarak gelecek. Ampera'nın "e" takısı almasının sebebi artık eskisi gibi 1.8 litrelik içten yanmalı bir motor barındırmayışı. Tamamen elektrikli olan bu model 200 beygir güç ve 360 Nm tork ile 0-100 km/sa hızlanmasını 7 saniyede gerçekleştirirken, böyle ani hızlanmalar yapmayıp uslu bir çocuk olursanız 322 kilometrelik menzile ulaşabiliyorsunuz.

 Chevrolet Bolt ABD'de Federal Vergi İndirimi ile $35,000 geliyor. Federal Vergi İndirimi ise $5,000-$7,000 arası değişiyor. Benim tahminim Avrupa'da 35 bin Euro, bizim ülkede ise BMW i3'e yakın bir fiyat yani 120-130 bin TL civarında satılacağı yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder