24 Mart 2016 Perşembe

Yenilenen Toyota Corolla (11. nesil / E170)



11. nesliyle 2013 yılından beri yollarda olan ve ülkemizde de üretilen Toyota Corolla makyajlanıyor. Japon üreticinin satışlarının %20'sini teşkil eden bu önemli model yeni yüzüyle yaz aylarından itibaren üretim bantlarından inmeye ve müşterilere ulaşmaya başlayacak.


 Avrupa modeli olarak bilinen ama aslında Avrupa'nın doğusu, Orta Doğu ve Asya pazarlarında da satılan Corolla'da makyaj operasyonlarının olmazsa olmazı farlardaki değişiklikler dikkatimizi çekiyor. Yeni Prius'la başlayan akımın bir getirisi olan katmanlı ön tampon ve ince profilli LED gündüz farları yeni modeli öncelinden ayırt etmemizi sağlayacak. Arka kısımda da Avensis'tekine benzer 3 boyutlu reflektör tasarımı kullanılmış. Bu değişikliklere ilaveten, yeni gövde renkleri (görsellerde görülen Platinum Bronze ve bu rengin dışında Tokyo Red, Earth Bronzeare renkleri) ve 16-17" ebatlarında yeni tasarımlı alaşım jantlar "işte buyrun size makyaj" dercesine yerlerini alıyor.


 Artık endüstri standardı olmasına ramak kalan kaza önleyici güvenlik sistemlerinin de Yeni Corolla'da standart olarak yer alacağı dile getiriliyor. Giriş seviyesi donanımda da bu özellikler gelir mi bilinmez ama Safety Sense başlığı altında şerit takip, çarpışma önleme, trafik işareti anımsama, otomatik kısa-uzun far hüzme sistemleri makyajlı Corolla'da yer alacak.

 "Yürüyen aksamda", motor ve şanzıman kısımlarında ise herhangi bir değişiklik bildirilmiyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder