20 Mayıs 2014 Salı

Nissan Pulsar

Nissan Pulsar, daha önce çıkacağına dair haberler almadığımız ve sürpriz bir hamle olarak karşımıza çıktı. 2007 yılında kompakt SUV(CUV) / Crossover segmentinin en önemli atılım taşlarından biri olan Qashqai ile Avrupa ve beraberinde dünya pazarını tam anlamıyla domine eden Nissan, bu modelin yeni neslinin üzerine kurduğu tasarım çizgisini ürün gamına yaymaya devam ediyor. Elektrikli Leaf dışında, üretimi yıllar önce sonlanan Almera'dan bu yana varlık göstermediği C-sınıfı hatchback segmentine iddiali bir geri dönüş yapıyor.


 Japon üreticilerin model isimlendirmeleri konusunda çok çeşitli pazarlara uzun yıllardır hitap etmeleri sebebiyle elleri kuvvetlidir; bunun neticesi olarak küresel pazarda C-sınıfında boy göstermiş Pulsar ismi uygun görülmüş ve en son 2000 yılında üretim bantlarından inen bu isim günümüzde yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor.

                

 Pulsar rekabetin en kızgın olduğu C-sınıfına gelirken eli boş gelmiyor, arkasında Renault-Nissan grubunun iş ortaklığının meyveleri olan başarılı altyapı ve mekanik parçalar var. Renault-Nissan grubunun yeni modellerinin üzerine inşa edildiği Common Module Family (CMF) platformunu kullanacak olan Pulsar, kendilerini yakından tanıdığımız 1.2 DIG-T(tCe), 1.5 dCi, 1.6 dCi ve 1.6 DIG-T motor seçenekleriyle gelecek.


 Yüzbinlerce ünitesi hali hazırda yollarda olan başarılı motor seçenekleriyle şimdiden olumlu intiba uyandıran Pulsar'ın asıl iddialı olduğu konu sunacağı iç mekan genişliği. 2,700mm aks açıklığıyla oldukça geniş bir kabine yer veren araç 692mm diz mesafiyle de sınıfındaki standartları geride bırakırken arka diz mesafesi sıkıntılı D-sınıfı modellere de soğuk terler döktüreceğe benziyor. Bu ölçülerin dışında 4,385mm'lik genel uzunluğuyla Avrupa sokaklarında kendine rahatlıkla yer bulunabilecek makul seviyelerde kalmayı başarıyor.

 Sunduğu teknoloji ve güvenlik donanımlarının zenginliğiyle bildiğimiz Nissan, Pulsar için Hareketli Obje Tespit, Şerit Takip ve Kör Nokta Uyarı sistemleri gibi sektörde yeni ve genelde opsiyon listesinde yer alan güvenlik donanımlarını bir donanım seçeneğinde standart olarak sunacağınının müjdesini veriyor. Bunun yanı sıra yeni Qashqai ile birlikte tanıtılan 2. nesil NissanConnect infotainment sistemi Google servislerini de sunarak yeni Pulsar'da tüketiciye sunulacak teknolojik donanımlar arasında yer alıyor.

 Son olarak Pulsar'ın Avrupa pazarına özel olarak tasarlandığı ve burada geliştirildiği, Nissan'ın Barcelona fabrikasında üretimine başlanacağı ve bu yıl sonbahar başında yollara çıkacağı bilgisi veriliyor. Henüz iç mekana, kumanda ve gösterge paneline dair görsellerin paylaşılmadığı Pulsar'ın yakında daha çok ses getiren geniş kapsamlı bir lansmanının yapılmasını bekliyorum. Güncellemeler olursa yazı içeriğine ekleyip sizleri haberdar edeceğim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder