12 Ocak 2012 Perşembe

Toyota Land Cruiser (2013) - 2012 Detroit Auto Show


 60 yıllık tarihiyle arazi aracı denilince akla ilk gelen efsanevi isimlerden Toyota Land Cruiser, 2012 Detroit Auto Show fuarı kapsamında 2013 model yılı için revize edilmiş haliyle görücüye çıktı. 

 Ufak makyajlar geçirmiş dış görünümde dikkati çeken değişikler; yeni Bi-Xenon ve LED gündüz farları, önceki modellerden pek farkı olmayan ama bir nebze olsun yenilenmiş ön ızgara, tamamı LED den oluşan arka stop takımları, şeklinde sıralanabilir.



 İç tasarımda 2010 yılından beri üretimde olan modelden çok farklı değişikliklere gidilmemiş. Ön konsolun üst kısmına konumlandırılmış 8" lik dokunmatik LCD ekran, yolculuk esnasında istenilen her türlü bilgiye ulaşmakta kolaylık sağlıyor. Lüks bir araçta görmek isteyeceğimiz gelişmiş navigasyon, ses ve bütünleşik telefon sistemleri Multi-information System'in kolay arayüzü sayesinde rahatça kontrol edilebiliyor. Orta konsolda ise mekanik el freni, 6 zamanlı otomatik vitesi kontrol eden vites topuzu, 4x4 ve dinamik şasi sistemlerinin kontrol düğmeleri sıralanıyor.

 Land Cruiser'ın kaputunun altında ise 2003 yılından beri standart ve tek seçenek olarak sunulan 5.7 litrelik benzinli V8 motor bulunuyor. 5600 d/dk da 381 beygir güç üreten motor, 401 lb/ft maksimum torkun %90 ınını 2200 d/dk lardan itibaren üretmeye başlayıp 3600 d/dk maksimum değerine ulaşıyor. Bu da aracın otoyolda 120 km/sa gibi hızlarda seyir halinde iken gaza ufak bir dokunuşunuzla bile vites küçültmenize gerek kalmadan 180 km/sa gibi hızlara sarsıntısız bir şekilde erişmenize imkan tanıyor.

  60 yıl önce küçük ve kabiliyetli bir arazi canavarı olan Land Cruiser, günümüze gelindiğine lüks sportif 4x4 sınıfında konforun ve gücün yeni simgesi haline geldi. Dünya çapında 188 ülkede satılan Land Cruiser, 2012'nin 3. çeyreğinden itibaren yolların tozunu attırmaya başlayacak...

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder