5 Mayıs 2016 Perşembe

Volkswagen Golf GTI Clubsport S | Nürburgring Nordschleife Zaman Rekoru



Nürburgring Nordschleife'nin önden tahrikli (FWD) sınıfında en iyi tur zamanı rekorunun yeni sahibi Volswagen Golf GTI'ın 40. yılına özel olarak tasarlanan Golf GTI Clubsport S oldu.



 GTI Clubsport'tan farklı olarak rekor için elden geçirilen özel "S" modelinde 2 litre hacmindeki turbo süperşarjlı motordan 306 beygir maksimum güç ve 1,700-5,300 devir/dk arası 380Nm maksimum tork değerleri elde edilmiş. Ağırlık azaltımı için ise arka koltuklar sökülmüş, bagaj şapkalığı vb. konfora yönelik parçalar atılmış, hafif bir akü tercih edilmiş ve Aluminyum şasi desteği bağlantı parçaları kullanılmış. Tabi ağırlık azaltımı söz konusu iken aracı 20kg daha ağırlaştıran DSG şanzıman da gerçek sürücülerin vazgeçilmez tercihi olan(!) 6-ileri düz şanzıman ile değiştirilmiş.




 Tüm bu performans odaklı değişikliklerin son halkasında direksiyonun başına bir de usta pilot Benjamin Leuchter'i geçirince rekor süre olan 07:49:21 elde edilmiş. 



 Kısa bir zaman önce 7:50.63 değeriyle Honda Civic Type R'ın elinde olan bu rekor süreye yaklaşan diğer önemli güncel otomobilleri belirtmek gerekirse; 425 beygirlik BMW M4 ve 707 beygirlik Dodge Challenger SRT Hellcat bile 7:51 ve 7:52'de takılmışlar.

 Sınırlı sayıda özel üretimi yapılacak olan Golf GTI Clubsport S'ten 400 adet yapılması planlanmış ve bu araçlardan 100'ü Almanya'ya, 150'si de Birleşik Krallık'a şimdiden ayrılmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder