6 Mart 2012 Salı

Ford Fiesta ST (2013)

  

Avrupa'da 2011 yılının en çok satan otomobiller listesinde başı çeken Fiesta, daha önceki jenerasyonlarında da bildiğimiz tek kapılı sportif 'ST' modeline kavuşuyor.

  Ford Europe(Almanya merkezli) ve Aston Martin, 2004 Eylül ayından beri birlikteliklerinin ilk meyvelerini dış tasarım aşamasında ilk olarak Focus'ta vermişti. Detroit fuarında görücüye çıkan Fusion/Mondeo modeliyle bu akımın devam edeceği belli olmuştu. Şimdi ise, Fiesta ST modeliyle ön görünümün Aston Martin tasarımına tamamen adapte edildiğini görüyoruz.

 Ford'un son bir kaç yıldır izlediği global ürünler geliştirilmesi stratejisinin bir parçası olan aracın geliştirilmesi sürecinde Ford Motor Company bünyesindeki bir çok özel bölümden faydalanmış; Ford Team RS, Global Performance Vehicles, Fiesta RS WRC, Fiesta Rallycross, Racing Fiesta vehicles. 
 Alanlarında uzmanlaşmış ve başarılar elde etmiş bu bölümlerin altyapısı sayesinde özünde gerçek bir yarışçı olan sport compact yol otomobili ortaya çıkmış.

 Aracın motoru ve performansı ile ilgili teknik veriler henüz belli olmasa da, 2 litre hacminde turbo-şarjlı doğrudan enjeksiyonlu benzinli bir motora yer verilmesi kuvvetle muhtemel.

Not: biliyorum çokça fotoğraf paylaşıyorum her kayıt altında, yakında her haberin fotoğraflarını bir galeri altında ulaşabileceğiniz yeni bir düzenleme yapacağım ;) Şimdilik böyle idare edin...












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder