23 Mart 2012 Cuma

Subaru BRZ / Toyota GT 86 / Scion FR-S (2013)

 Herkesin kolaylıkla erişebileceği bir bütçede, büyük motorlu spor otomobiller kadar yakıt tüketmeyen ve bu gibi kısıtlayıcı özelliklerine rağmen sportif sürüş vaad eden, otomobil severlerin kalbinde ayrı bir yere sahip olan Toyota Supra'nın devamı niteliğindeki bu otomobiller yıllar süren geliştirmeler sonucunda son halini aldı.

 2012 Detroit Auto Show'da seri üretim haline en yakın versiyonları tanıtılan Toyota-Subaru ortak yapımı compact spor otomobil BRZ/GT 86/FR-S çok yakın zamanda aramızda olacaklar...

 İki Japon otomotiv devinin motor teknolojilerinin sınırlarını zorlayarak ortaya çıkardığı bu efsane otomobilde 'boxer' denilen silindirlerin yatay ve karşılıklı olarak konumlandırıldığı özel bir motor mimarisi tercih edilmiş. 1998 cc hacmindeki 4 silindirli motor 7000 d/dk 200 beygir maksimum güc çıkışına ve 6600 d/dk 205 Nm maksimum torka ulaşıyor. Bu değerler ilk bakışta bir çok otomobille karşılaştırdığınızda etkileyici gelmeyebilir ancak son sözü dünyaca ünlü yarış pistlerindeki tur zamanları söyleyecek...

 Maksimum hızın 220 km/sa biraz geçik olduğu belirtilen otomobillerin asıl amaçlarının ne olduğu daha net bir şekilde anlaşılıyor; arkadan çekiş sistemine yer verilen bu otomobillerde aracı kolaylıkla kaydırarak virajlara girmek, sadece 1200 kg ağırlındaki bu otomobili bir kaç saniye içerisinde 100 km/sa hıza çıkarabilmek ve tüm bunları görece ekonomik bir bütçede gerçekleştirebilmek kullanıcıların asıl ilgisini çeken noktalar..


İç mekanda artık günümüzde olmazsa olmaz mertebesine erişmiş büyük ekranlı bir navigasyon-infotainment sistemine yer verilmiş. Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla kaliteli ve yumuşak plastiklerin kullanıldığı iç mekanda kırmızı dikişli işlemeler, deri direksiyon simidi ve koltuklar, aluminyum parçalar ve pedallar sportif görünümü artıran diğer unsurlar.

 Bu yazıyı yazdığım sıralarda son gelişmelere göz atarken bu 3 kardeş otomobilin ABD'de 25.000$ başlangıç fiyatından satışa sunulacağına dair haberi gördüm, buradan sizlere aktarmış olayım..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder