2 Mart 2012 Cuma

Seat Toledo Concept (2012)


1998 yılından itibaren Jetta/Bora platformu üzerinden giden Seat Toledo, 2005 yılında Seat'ın yeni tasarım akımına kapılıp ilginç bir şekilde sedan bir otomobilden MPV'ye dönüşmüştü. Daha sonrasında Altea ve Altea XL modellerinin ortaya çıkmasıyla anavatanı İspanya hariç bir süredir yeni ürün gamında bulunmuyordu. 2012 Cenevre fuarı öncesine geldiğimizde artık Toledo Concept ile birlikte eski haline, kardeşi Jetta'nın platformuna döneceğini görmüş oluyoruz.

 Volkswagen grubunun hali hazırda geliştirme aşamasında olan ancak 2011 Jetta ile bir örneğini gördüğümüz NCS(New Compact Sedan) platformunda yer alacak yeni Toledo, dış hatları ve ebatları itibariyle Jetta ile büyük benzerlik gösteriyor.

 İç mekana geldiğimizde alıştığımız VW grubu kontrol enstrümanları, piano black denilen parlak siyah plastik malzemelerle biraz daha sportif, biraz makyajlı, biraz daha farklı gözüküyor. Onun dışında direksiyondaki marka amblemini görmezden geldiğimizde Jetta'dan pek bir farkı yok.

  İçinde bulunduğumuz yılın sonlarına doğru satışına başlanacağı tahmin edilen Toledo'da alışageldiğimiz TDI ve TSI motor seçeneklerine yer verilecek. 







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder