24 Eylül 2014 Çarşamba

Volkswagen Golf Estate Alltrack


  
 
 4-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı için markalar birbiri ardına sergileyecekleri modellerin duyuruları yapmaya, görsellerini yayınlama başladı.


 Volkswagen, daha önce Passat modelinde ürün gamında ilk kez sunmaya başladığı hafif arazi aracı koşulları için tasarlanmış bir türev olan Alltrack gövde tipini, Golf model ailesinin 12. üyesi olarak sunacak.

 Golf Estate Alltrack'ın en önemli özelliği hangi motor seçeneğiyle alırsanız alın en yeni nesil Haldex 4Motion teknolojisiyle gelecek olması. Bunun yanı sıra, 20mm artırılmış yerden yükseklik, mat plastik ve krom kaplama detaylara sahip yeni tamponlar, aracın dört bir yanına iliştirilmiş Alltrack logoları, aynalara özel olarak parlak "Reflex Silver" rengi boya ve yine yalnızca bu modele özel 17-inç çapında "Valley" alaşım jantlar Alltrack'in standart Estate'in dış görünümünden farklılaştığı noktalar.

 Bir benzinli, üç de turbo-dizel güç ünitesinin yer alacağı modelde, Golf ürün ailesi için ilk olacak 1.8 TSI da kaputun altına eklenecek bir yeni motor ünitesi. Seat Leon ST 4Drive ile sunulmaya başlanan 1.6 TDI 110 beygir - Haldex eşleşmesi bizim pazarımız açısında da oldukça önem teşkil ediyor. İsveç merkezli aktarım mekaniği parçaları üreten Haldex ile yapılan iş ortaklığını neticesinde sunulan sistemin 4. neslinde, normal koşullarda motorun gücü ön lastiklere aktarılırken değişken tutuş koşullarına göre gücün neredeyse %100'ü arka aksa yönlendirilebiliyor. Ayrıca ön ve arkada bulunan XDS diferansiyel, aracın denge durumunu göre viraj içi lastiklere fren uygulayarak aracın bir AWD tarzında sürüş dinamiklerine sahip olmasına yardımcı oluyor. Performans verisi olarak en güçlü dizel motor seçeneğinin 0-100 hızlanmasını 7.8 saniyede gerçekleştirmesi ve maksimum 219 km/sa hıza çıkabilmesi de diğer göze çarpan detaylar.

 1.8 TSI ve 2.0 TDI motorun en yüksek güç çıkışı olan versiyonunda 6-ileri DSG şanzıman opsiyonu sunulacakken, 1.6 TDI ve 2.0 TDI 150 beygir türevlerinde yalnızca 6-ileri düz şanzıman yer alacak.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder